Onze Werkgroep

Ada Roelants en Heymen Jansen 'runnen' Theater Meerzigt in Eastermar. Maar dat zou niet mogelijk zijn zonder onze vrijwilligers, die voortdurend in touw zijn met: potentiële programma's bekijken en boeken; posters in de wijde omtrek verspreiden; voorverkoop van kaarten; samenstelling en lay-out jaarprogrammaboekje; zaalopbouw; foto-en filmopnames tijdens de voorstellingen; persoonlijke ontvangst van gasten, kassaverkoop en verder alles wat er nog meer komt kijken aan de  organisatie van zo'n 20-tal voorstellingen per seizoen.

Een klein theater voor een gróót publiek !  is onze slogan. En zo kunnen we in het verlengde hiervan over onze werkgroep ook zeggen: Een klein team met een grote kracht !

 werkgroep

Wij hopen u binnenkort persoonlijk te mogen verwelkomen in Theater Meerzigt! 


Een korte sche®ts van onze Werkgroep:

   Ada3 

Ada Roelants

Ada is onze voorzitter en tevens secretaris van de werkgroep. Verder beheert ze de contracten met artiesten en boekingburo's en ze doet de geldzaken.   Dat laatste is gelukkig niet zo ingewikkeld, want geld is er niet, maar vereist natuurlijk wel een grote accuratesse en inzet. 

Steevast worden de voorstellingen door Ada geopend met een inleidend praatje. Soms ook in het Fries en dat alleen al is het entreegeld dubbel en dwars waard.

Overigens doet ze daarnaast dan ook nog als verandermanager persoonlijke coaching voor bedrijven en instellingen.  En is ze de regelkracht bij het faciliteren van trainingen en vergaderingen van externe organisaties in Meerzigt. En is ze een hele goede kok voor onze lunches en diners. En dan heeft ze ook nog een deeltijdbaan als pensionAda...


Waar zijn ze nog te vinden, zulke onvermoeibare duizendpoten..?

Heymen

Heymen Jansen

Heymen zit het liefst achter de laptop en is degene die de website en de reserveringen bijhoudt. Verder altijd bezig met persberichten, de theateragenda op diverse websites plaatsen, de opmaak van de posters, versturen van de Nieuwsbrieven en noem nog maar een paar zaken die hij in ieder geval zélf allemaal érg belangrijk vindt en waarvan hij denkt dat geen ander het beter kan. En dat is voor ons best wel prettig, want de meesten hebben wel wat beters te doen.
Gelukkig is er nog wat tijd over voor een echte baan: in het dagelijks leven is hij meestal ergens in een ver land te vinden waar hij de effectiviteit en efficiëntie van bedrijfsprocessen onder de loep neemt.

Wie is er nou zo gestoord om een eigen theater te beginnen, terwijl het in het bedrijfsleven al één groot cabaret is..?

Fokje

Fokje van Dekken

Fokje is de meest nuchtere van ons groepje. Ze is nooit aan Twitter begonnen, omdat daar teveel tekens bij gebruikt worden. Een antwoord op een email bestaat uit hoogstens 6 woorden, maar het gemiddelde is 2,3.

Ze is altijd ruim op tijd om onze gasten te ontvangen, doet meestal de kassa en zij verzorgt tevens de posterbezorging in Eastermar. Wij hebben haar benoemd tot ambassadeur van de Fryske programma's en is de spreekbuis naar het dorp.

Fokje heeft een loepzuiver gevoel voor wat theaterbezoekers wel of niet leuk vinden, dus een voorstelling door Fokje ingebracht is garantie voor een volle bak. En dat ze in het dagelijks leven in het facility management zit, merk je wel als er even wat werk verzet moet worden bij de bar of in de keuken.


Als je vandaag de dag in de krant uitspraken leest van onze politieke leiders; waar vind je dan nog iemand die in een paar woorden iets kan zeggen wat ook nog hout snijdt…?

leo

Leo Serné

Leo is de man van de techniek. Altijd in de weer met schroefjes en plugjes en bouwt voor iedere voorstelling de tribuneblokken of het podium op. En, waarschijnlijk omdat ie het leuk vindt, nadien dan ook weer af. En dan druk doende tijdens de voorstelling achter de camera om weer wat mooie filmpjes te schieten voor de websiteverslagen. Verder ook nooit te beroerd om even te helpen aan de bar na afloop van de voorstellingen.

Leo is een gepassioneerd liefhebber van oude auto's en met één ervan rijdt hij elke keer naar Drachten om daar zijn theaterposters aan de man te brengen.
 
Als je nou al lekker met pensioen bent en geen indicatie ADHD hebt en er toch lol in hebt om 3 uur lang te sjouwen met spullen voor 1,5 uur voorstelling, dan is er toch niks mis met je…?

iris

   Iris Rusz  

Iris is van de goeie ideeën. Meestal zijn dat er zó veel dat de rest het daar behoorlijk druk mee heeft. Verder blijft ze de vertegenwoordiger van de klassiek-muziek-component in ons midden. Zelf is ze ervan overtuigd dat ooit ook onze klassieke concerten altijd uitverkocht kunnen zijn. Nu is ze nog betrekkelijk jong, dus we gunnen haar nog even de tijd. Haar PR regio is Surhuisterveen en ze is onze fotografe tijdens de voorstellingen.

Doordeweeks is Iris te vinden in Amsterdam, waar ze in de afronding zit van haar studie Humanistiek.

Sommigen studeren er op af. Anderen doen het. Iris doet gewoon beide …

thea

Thea Genee

Thea is steevast te vinden bij de ontvangst en doet daar samen met Iris of Fokje de kaartregistratie en de kassa. Verder verzorgt ze de posterdistributie in Burgum en Sumar.
Ze is altijd laaiend enthousiast over wat we zo samen allemaal voor elkaar krijgen, maar tevens het innerlijk geweten van de club en we zijn er dan ook altijd best wel heel druk mee om haar angsten voor lege zalen, tegenvallende voorstellingen en faillissementen weg te nemen. Dat lukt altijd wel weer aardig, maar die angst voor een faillissement; dat zouden we misschien toch wel eens wat serieuzer moeten nemen.


We zijn het tegenwoordig gewend om vooral veel met onszelf bezig te zijn. Gelukkig zijn er nog mensen zoals Thearesa, die de zorg voor een ander in hun natuur hebben, zonder enig zelfbelang…

Gerealiseerd door Studio Staalkaart