Jeroen Kramer

Miljoenen Idioten

Datum & tijd: Vrijdag 13 September 2013 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen en muziek,Kleinkunst,Singer / Songwriter,Moderne muziek

Korte omschrijving van de voorstelling:

Jeroen Kramer (die we kennen als een der allesweters van Het Klokhuis en als razende reporter van Het Sinterklaasjournaal ) laat zich met zijn gloednieuwe liedjesprogramma ‘Miljoenen Idioten’ van een geheel andere kant zien en ontpopt zich als ‘stand-up zanger’.

Gewapend met slechts 2 gitaren, een effectpedaal en een microfoon voert Jeroen zijn publiek een volstrekt eigen wereld binnen van grillige seksuele fantasieën, sentimentele smartlappen, amechtige protestsongs en puntgave liefdesliederen. Dit alles uitsluitend in de moerstaal, die hij en schrijfpartner-achter-de-schermen Joop Maes met zichtbaar genoegen als basismateriaal voor de vaak ingenieuze teksten hanteren.

Ook de bizarre en vermakelijke bespiegelingen in de verhalen tussen de liedjes door vormen een aanzienlijk bestanddeel van het repertoire en schieten langs moord- en doodslag, dameslingerie, de hond, de Beatles en nog veel meer.

Vandaar de term ‘stand-up zanger’, waarmee tevens verdenkingen worden vermeden die aan het woord ‘singer-songwriter’ kleven: bloedserieuze ontboezemingen, humorloos zelfbeklag en gratuite verontwaardiging.

Niets van dat alles - maar wel een ongeëvenaarde mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met opvallend goed gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities die uitstapjes maken naar vele hoeken van pop, jazz, en levenslied.

Kortom:

‘Miljoenen idioten’ is een unieke aanwinst voor de Nederlandse podia.
Niemand doet wat Jeroen Kramer doet.

Entree 15 euro en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze.

Bekijk hieronder de trailer van 'Miljoenen Idioten'

JeroenKramerYouTube


Wat collega's vinden van de voorstelling:

Een voorstelling zoals het liedjesprogramma van Jeroen Kramer heb ik nog niet eerder op de Nederlandse podia gezien. Niet alleen is Jeroen een virtuoos gitaarspeler en buitengewoon begenadigd zanger, ook de teksten van de songs zijn volstrekt eigen. Samen met de bizarre bespiegelingen op het leven in de verhalen tussen de liedjes door, krijgen we een inkijk in de unieke wereld die Jeroen Kramer heet: een van grillige seksuele fantasieën, sentimentele smartlappen, amechtige protestsongs en puntgave liefdesliederen aan elkaar hangend universum. Kom daar nog maar eens om, tegenwoordig…
Kees Prins (acteur/theatermaker)

Wat een heerlijke voorstelling. Ik had het gevoel bij de "ontdekking"van een bijzonder talent te zijn. Geestige en hartverwarmende liederen in een verrassende, nieuwe vorm ergens tussen protest-song en levenslied. En een rasartiest op het toneel, nog niet besmet met routine. Kwetsbaar, alert en ontroerend.
Maarten Wansink (acteur/theatermaker)

Willem Alexander en Maxima, waar je zo aanstekelijk over zingt, gaan op toernee. Ik zeg: ga in hun koninklijk kielzog mee, want alle provinciën en de overzeese gebiedsdelen verdienen Jeroen Kramer.
Lodewijk Dros (Trouw)

Wat een juweeltje heb je in het theater, het medicijn tegen de weemoed. Volop in bloei en voorlopig nog niet uitgegroeid!!
Dieuwertje Blok (radio- en tvpresentator)

Ik vond je optreden prachtig, alles zit er in: humor, muzikaliteit en ontroering. En zo lekker aan elkaar gepraat! Meer,meer,meer!
Leoni Jansen (zangeres)

Gast menu

Terug


Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart