Chris Chameleon

Zomertour 2013

Datum & tijd: Zaterdag 22 Juni 2013 20:00

Theater Meerzigt, Singer / Songwriter,Moderne muziek,Poezie

Korte omschrijving van de voorstelling:

Chris Chameleon behoeft nauwelijks een introductie. Hij is waarschijnlijk één van Zuid Afrika’s meest veelzijdige en gelauwerde artiesten, die zichzelf heeft onderscheiden in diverse genres: rock, punk, klassieke muziek en folk.

Zijn stembereik van vier octaven is ongekend. Voeg daar zijn acteerkwaliteiten aan toe en het is duidelijk: deze man is geboren om te vermaken. Hij denkt niet in conventies of stereotypen. Een optreden van Chris is een magische reis, waarin de bezoeker lacht, huilt, denkt en zich verwondert, vaak zelfs op hetzelfde moment.

Chris beschikt over een repertoire van ruim 30 jaar en 300 liedjes en biedt iedereen, van jong tot oud, wel iets aansprekends: van zijn bekende hits tot de meer obscure, mooie verrassingen. Zijn zomertour is een compilatie van drie decennia kleinkunst van wereldformaat.

Chris Chameleon schreef twee albums geïnspireerd door de poëzie van Ingrid Jonker. Hij ontving South African Music Awards voor ‘Kyk hoe lyk ons nou’ (2010) en voor ‘7e hemel’ (2007). In 2007 ontving hij de medal of honour van de South African Acdemy of Science and Art voor zijn bijdrage aan de Afrikaanse muziek.

Na het daverende optreden van Chris Chameleon in januari 2012, hebben wij direct een volgend optreden vastgelegd. Dit maal zal Chris Chameleon een compilatie brengen van eigen geschreven en hertaalde liederen waaronder ook op muziek gezette liederen van de bekende Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker.

Het in het Fries vertaalde gedicht As jy weer skryf  (Asto wer skriuwst) van Ingrid Jonker zal zeker niet ontbreken in het repertoire van deze voorstelling. Reserveer op tijd, want Chris Chameleon staat garant voor een overvolle zaal !

Entree 17,50 euro, inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje.

 

Gast menu

Terug


Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart