Marjolein Meijers & Band (UITVERKOCHT)

Van Berini tot Solex

Datum & tijd: Zaterdag 02 Februari 2013 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen en zang,Kleinkunst,Moderne muziek,Folk & Country

Korte omschrijving van de voorstelling:

Meer dan tweeëntwintig jaar was Marjolein Meijers Annie. Met Harrie (= Hans Kemeling) vormde zij "De Berini's".

In 2006 zette zij de motor van het theaterduo uit. Definitief dacht men. Maar met Bob Fosko maakte ze een doorstart. Diezelfde Annie is in een muzikale verhouding inmiddels An gaan heten, want met Jan Rot vormt ze "An & Jan".

Maar Marjolein Meijers is ook gewoon Marjolein Meijers. Onder haar eigen naam treedt zij sinds 2007 op. Solo en toch ook weer niet, want ze komt met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers. Hun eerste programma heette "Solex".

In deze "van Berini tot Solex" draait alles weer om de muziek. Samen met haar muzikanten - Walter Kuipers en Onno Kuipers - leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach... Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn.

In seizoen 2011-2012 staan zij in de theaters met de band in "Van Berini tot Solex". Een overzicht van 25 jaar prachtige muziek bij de Berini's tot en met de eerste solo "Solex" van Marjolein. Los daar van spelen zij ook regelmatig in andere settings met een ander repertoire. Zo zijn zij ook regelmatig te zien in folkclubs met een meer Iers programma en spelen zij op feesten ook met veel toewijding en plezier een meer Americana programma. Je zou kunnen zeggen "van Cowboy tot Cayun".

Entree 15,00 euro, inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze.

Marjolein Meijers, sneltrein en ballerina - 26 november 2012 (recensie Donckhuys Dongen)

Om haar 25 jarig theaterjubileum te vieren is Marjolein weer op de bühne te vinden. Met haar best-of show ‘van Berini tot Solex’ brengt ze bekende liederen uit haar inmiddels brede en gevarieerde repertoire. Berini’s, An & Jan en ook Solex. Van Braziliaanse samba, naar cajun, country en bluegrass tot ‘Frits Bom’ Joegoslavisch. De Geubel werd op hun wenken bediend.

Marjolein Meijers, zangeres en entertainer van beroep. De altijd goedlachse Rotterdamse met de humor van een doorgewinterde havenwerker. Zo zouden wij haar omschrijven. Het is een zeldzame combinatie, maar wel één die een bijzonder leuk mens voortbrengt. Vanaf de eerste zin heeft ze de zaal volledig om haar vinger gewonden. De set nummers, variërend in genre en gemoedstoestand, worden ingezet.

Een eigen bewerking van Dolly Partons ‘Jolene’ (Paulien) is een pareltje en nummers voor haar ouders krijgen de zaal muisstil. Maar er is ook genoeg tijd voor een feestje. De manier waarop de nummers aan elkaar worden gegrapt en gegrold misstaan niet in menig cabaret voorstelling. De humor doet denken aan die van Andre van Duin. Het zal geen toeval zijn dat ze beiden uit de havenstad komen. De afwisseling en het tempo waarmee dit alles wordt gebracht resulteert dat het publiek in een emotionele achtbaan terecht komt. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid in een record tempo. Dit zorgt ervoor dat de aandacht geen moment verslapt.

Alhoewel dit een best of show is van Marjolein is het zeker geen one-woman-show. Muzikanten Onno en Walter Kuipers, beide multi-instrumentalist, ondersteunen haar als een geoliede machine. Banjo, mandoline, viool, doedelzak, accordeon je kunt het zo gek niet bedenken, het is een orgie van instrumenten op het podium. De beste samenvatting die wij kunnen geven is de volgende.

Marjolein is een gezelligheidsmens waarmee de Brabander zich kan identificeren, een sneltrein die op je af dendert met een enorme snelheid. Maar wel een sneltrein met de gracieuze van een ballerina.

Gast menu

Terug


Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart