Marjolein Meijers & Band

Van Berini tot Solex

Datum & tijd: Zaterdag 25 Augustus 2012 16:00

Theater Meerzigt, Verhalen en zang,Kleinkunst,Moderne muziek,Folk & Country

Korte omschrijving van de voorstelling:

Als opening van het Theater Meerzigt seizoen 2012-2013, tijdens het straatfestival Easterbarren een voorproefje van een optreden van Marjolein Meijers en haar band met onder andere nummers uit het programma 'Van Berini tot Solex'. In de middag zal het trio optreden op één van de locaties en zij zijn één van de deelnemers op de centrale speellocatie bij het aflsuitende optreden.

Meer dan tweeëntwintig jaar was Marjolein Meijers Annie. Met Harrie (= Hans Kemeling) vormde zij "De Berini's".

In 2006 zette zij de motor van het theaterduo uit. Definitief dacht men. Maar met Bob Fosko maakte ze een doorstart. Diezelfde Annie is in een muzikale verhouding inmiddels An gaan heten, want met Jan Rot vormt ze "An & Jan".

Maar Marjolein Meijers is ook gewoon Marjolein Meijers. Onder haar eigen naam treedt zij sinds 2007 op. Solo en toch ook weer niet, want ze komt met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers. Hun eerste programma heette "Solex".

In deze "van Berini tot Solex" draait alles weer om de muziek. Samen met haar muzikanten - Walter Kuipers en Onno Kuipers - leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach... Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn.

In seizoen 2011-2012 staan zij in de theaters met de band in "Van Berini tot Solex". Een overzicht van 25 jaar prachtige muziek bij de Berini's tot en met de eerste solo "Solex" van Marjolein. Los daar van spelen zij ook regelmatig in andere settings met een ander repertoire. Zo zijn zij ook regelmatig te zien in folkclubs met een meer Iers programma en spelen zij op feesten ook met veel toewijding en plezier een meer Americana programma. Je zou kunnen zeggen "van Cowboy tot Cayun".

Toegang gratis

 In februari 2012 in ons theater het volledige Theaterprogramma 'Van Berini tot Solex'

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart