Roon Staal

componist en zanger

Datum & tijd: Zaterdag 16 Mei 2009 20:00

Theater Meerzigt, Singer / Songwriter

Korte omschrijving van de voorstelling:

Roon componeert songs in het Nederlands en Engels en wisselt deze tijdens optredens af met een aantal bekende covers en korte gedichten en spreuken.

Uit een recensie van het Noord Hollands Dagblad: " Staal zingt zowel bestaande    nummers    als    eigen composities. De bestaande nummers krijgen echter een geheel eigen interpretatie. Daardoor zijn ze weer gloednieuw. Hij zingt met over- tuiging... Ook is Staal communicatief. Hij spreekt het publiek niet alleen via zijn    liederen    toe,    maar    ook rechtstreeks middels teksten uit een heel klein boekje. "

Over Roon Staal
Roon -neef van Ede Staal- woonde tot en met zijn 5de levensjaar in Noorwegen en daarna met zijn familie op het voormalige eiland Wieringen.
Roon vertolkte al op 11-jarige leeftijd in theater Carré in Amsterdam de rol van Gavroche in Les Misérables van Joop van den Ende producties. Daarna had hij verschillende televisieoptredens waarin hij o.a. duetten zong met Ruth Jacott en John Kraaykamp senior. Na zijn middelbareschool- periode heeft hij veel gereisd in Amerika, Europa en Azië.
Zo werkte hij met Amerikaanse producers in Hollywood en toerde hij door de staat Washington met als hoogtepunt de vertolking van het Amerikaanse volkslied in Seattle voor een vol football stadion met 40.000 toeschouwers.
In 2002, het jaar waarin zijn cd-single Help Me Through The Night (Ede Staal) de best gedraaide plaat was op RTV Noord, ontving Roon tevens veel lovende kritieken (van o.a. Jacques d 'Ancona) voor zijn hoofdrol in de rockopera Tommy van The Who.
Met deze voorstelling toerde hij samen met het Koninklijke Luchtmacht    Orkest    door    heel Nederland (o.a. in De Lawei), waarin hij sublimeerde in zijn vertolking van de doofstomme en blinde jongen T ommy die uiteindelijk tot ster uitgroeit.
In 2006 speelde hij in de musical Rembrandt in Carré. Hierin gaf hij een integere en ontroerende vertolking van de rol van Titus van Rijn, zoon van Rembrandt (Henk Poort).

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart