Douma & Douma

Blond Bliid en Blostich

Datum & tijd: Zaterdag 18 April 2009 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen en zang

Korte omschrijving van de voorstelling:

In hun teksten komen diverse onderwerpen aan de orde, waarbij het bijna niet kan missen dat ook de liefde aan bod komt. Het gaat dan om weemoedige gedachten over mislukte, onbereikbare of anderszins niet geconsumeerde liefdes, maar opvallend is dat het in de liedjes vaak slecht afloopt, niet alleen voor de hoofdpersoon maar ook voor de bezongen aanbeden vrouwen. Zo eindigt “as ik dy sjoch, stjin ik yn’ bran” in een crime passionel.
Verder gaan de nummers over ‘Ferrari reade Lada’s’, waarmee men zich over het Friese platteland kan begeven    naar    plaatsen    als Droegeham, de Westerein, Harkema- Opein en Wons.

’t libben is as Wons jo bin d’r sa troch hinne

Het café van Pieter wordt ook regelmatig bezocht, wat nogal eens tot problemen en ongenoegen lijdt. Zo is ‘Ik hingje hjir stil tsjin de tapkast, omdat Pieter my gjin bier meer jout’ het begin van een uiterst triest lied waarin Zij -do bist een
pracht, een plaatsje- er vandoor gaat met de buurvrouw.
De geheel autobiografische(?) liedjes zitten vol relatieleed. Wel is het goed te weten dat de problemen die Douma en Douma in hun relaties lijken te ervaren nooit aan hen te wijten zijn. Waarvan akte.
Waarom er in de nummers meer blonde vrouwen dan grijzende- kalende mannen voorkomen is niet bekend. De blonde vrouwen vindt men bijvoorbeeld in Pieter syn cafe, (type Blond Bliid en Blostich) en in Droegeham.
De schoondochters van Beatrix hebben ook een kleine maar niet onbelangrijke gastrol, evenals de bij sommigen niet geheel onbekende nationale troetelbarbie Tooske.

Over Douma & Douma
Het duo Douma en Douma bestaat uit de broers Wim en Theo Douma. Wim is gitarist en Theo toetsenist en zij zingen    allebei,    vaak    ook tweestemmig.
Al vanaf jonge leeftijd zijn de broers met muziek bezig, eerst met (klassiek) pianoles, maar al gauw maakten zij kennis met de zich ontwikkelende pop en rock muziek.

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart