Adri de Boer

Fryske singer/songwriter

Datum & tijd: Zaterdag 14 maart 2009 20:00

Theater Meerzigt, Fryske troubadour

Korte omschrijving van de voorstelling:

Deze zanger is één van de bekende Friese troubadours en heeft ook in Eastermar al vele optredens gehad en is daar vooral bekend vanwege zijn ‘Easterbarrenliet’.    Hij    begeleidt zichzelf op gitaar en piano.

Adri brengt afwisselen programma met toegankelijke eigen liederen.

Haast alle composities zijn van eigen hand, maar hij zingt ook Friese vertalingen van liederen van Jacques Brel, Ede Staal, Frans Halsema en Herman van Veen.

Over Adri de Boer
Geboren in 1956 in Surhuisterveen en woont nu in Lippenhuizen. Al zo’n 20 jaar actief in de Friestalige muziek.
Als jongeman van net 18 werd Adri toetsenist in de hardrockformatie 'Interlude', daarna 'Dead Mans Handle' en later 'De Lanterfant Rockband'.

Als friestalig troubadour begon Adri in 1987 met zijn programma 's 'Reade Stikeltrie' en 'Dwêrs oer myn lea' . In 1991 ontstond rond de liedjes uit deze programma's de friestalige band ADRI&SA die 8 jaar lang optredens verzorgde binnen en buiten Friesland.
Negen keer stond hij in de finale van het Friese Songfestival ‘Liet’, waar hij als solist twee maal de hoogste plek bereikte. Verzorgde optredens in het Zuid-Franse Cobière-gebied in de plaatsen Talairan, Carcassonne en op het kasteel Quiribus. Gaf optredens met o.a. De Kast, Twarres, Frederike Kleefstra, Doede Veeman en Reboelje. Zong voor het Europese Parlement in Brussel. Kortom een veelzijdig artiest.

Adri de Boer werd genomineerd voor de Bernlef-prijs, vanwege zijn compositorische kwaliteiten.

Voor de friese schoolradio heeft Adri ook een aantal composities geschreven op teksten van Giny Bastiaans en Kees Tholen, o.a. Skippersbern, Bjusterbaarlik, Justerjûn en voor het programma De Middei : 'In see fan tiid'.

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart