Trio C tot de Derde (UITVERKOCHT)

Reisverhalen in Muziek

Datum & tijd: Zaterdag 24 Januari 2009 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen en muziek

Korte omschrijving van de voorstelling:

In de periode van augustus 2006 tot juni 2007 heeft het trio een rondreis gemaakt via de zigeuner- en zijderoute door o.a. Bulgarije, Iran, Pakistan en India. In alle landen heeft het trio samen gespeeld met muzikanten en heeft het talloze concerten gegeven. Uit deze reis is het programma “Reisverhalen in muziek” ontstaan.

Het trio laat nummers horen die onderweg geleerd zijn, afgewisseld met ontroerende en grappige reisverhalen, geïllustreerd door bijpassende via een beamer geprojecteerde foto’s. Een verslag van deze reis werd in 2008 uitgezonden door de VPRO in het radioprogramma ‘De wandelende tak’.

De musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het in 1998 opgerichte Trio C tot de Derde. Ze laten zich inspireren door klezmer-, balkan- en zigeunermuziek.

Het uitgebreide repertoire varieert van rustige, dromerige melodieën tot
opzwepende dansen en alles wat zich daartussen bevindt. Het is muziek die zowel vrolijkheid en euforie als melancholie    en    intens    verdriet uitdrukt.
Spelen doen ze overal. In de hele wereld treden ze op tijdens openluchtpodia en popfestivals, maar ook tijdens bruiloften en herdenkings- bijeenkomsten of gewoon op straat. Door de fantastische podiumpresentatie ontstaat tijdens hun optreden een intense en intieme sfeer. Hierdoor zal een optreden van dit trio niet snel worden vergeten!

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart