Hilly Harms

‘Krystferhalen’

Datum & tijd: Zaterdag 20 December 2008 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen,Frysk

Korte omschrijving van de voorstelling:

Op zaterdag 20 december vindt in Theater Meerzigt een optreden plaats van de bekende Tryater actrice en verhalenvertelster Hilly Harms met een paar indrukwekkende verhalen, geheel in de sfeer van de Kerstdagen.

‘Elske van de Ieken’

Hilly vertelt voor de pauze het zelfgeschreven verhaal ‘Elske van de Ieken’. Het verhaal is van alle tijden en dus van het hier en nu en speelt zich af in een kleine gemeenschap waar in het nabijgelegen bos een oude voorname dame woont in een groot maar wat vervallen buitenhuis, de EIKENHORST.

Ze heeft in haar leven al heel wat meegemaakt en ziet het leven in haar veel te grote huis niet meer erg zitten. Maaike,    de    haast    even    oude huishoudster, houdt de boel nog een beetje gaande.

Wodja, de andere hoofdpersoon uit het verhaal, is een jonge man die uit de Oekraïne is gevlucht naar Nederland en erg muzikaal. Hij krijgt hier geen ruimte om zich te uiten en het gaat met hem dan ook al niet zo bijster goed.

Door omstandigheden komen Wodja en Elske met elkaar in contact. Hoe dat tussen deze beiden uitpakt hoort u verder in het theater...

‘Pake Panof’

Dit van oorsprong Franse verhaal is herschreven door de beroemde Russische schrijver Lev Nikolajevitsj Tolstoj en heeft al meer dan honderd jaren mensen over de hele wereld geïnspireerd. Hilly Harms vertaalt en vertelt ‘Vadertje Panov’, een verhaal van verlangen en verwachten, in haar Friese versie ‘Pake Panof’:
‘Lang geleden leefde er een oude schoenmaker Panov. Zijn huis was bijna onvoorstelbaar ver, in een klein Russisch dorpje.

Panov was niet erg rijk; het enige dat hij in de wereld bezat was een kleine kamer en in die ene kamer woonde hij, sliep hij en maakte hij schoenen. Erg arm was hij ook niet. Hij had alle gereedschappen die een schoenmaker nodig heeft, een prachtige gietijzeren kachel om zijn eten op te koken en zijn handen bij te warmen. Hij had altijd genoeg geld om brood te kopen bij de bakker, koffie bij de kruidenier en kool bij    de    groenteman    om    zijn lievelingssoep te maken. Dus Panov was best tevreden meestal.

Meestal glinsterden zijn ogen blij door zijn kleine, ronde brilletje en hij zong en floot en had voor iedere voorbijganger wel een opgewekte groet. Maar op deze bijzondere dag was alles anders ... ‘

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart