Marianta

‘Jaarringen’

Datum & tijd: Zaterdag 05 April 2008 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen en muziek

Korte omschrijving van de voorstelling:

Uit de rijke bronnen van de Nederlandse traditie brengen de muzikantes van Marianta een sprankelend programma. Humorvol en met vele theatrale effecten gaan zij met dit programma het hele jaar rond, van nieuwjaar naar oudjaar , waarbij alle bekende kalenderfeesten de revue passeren, zoals Driekoningen, Pasen, Pinksteren, Sint Maarten en Sinterklaas.
Door middel van komische anekdotes, serieuze achtergrondinformatie, liederen, instrumentaaltjes en dans komt een tijd tot leven waarin de mensen nog van seizoen naar seizoen leefden, en van feest naar feest.

Kortom, het publiek maakt een speelse reis door de tijd en maakt kennis met verhalen,    gebruiken, dansen en jaarfeestliederen uit de 15e, 16e, 17e, 18e, 19e en begin 20e eeuw.
Bij de liederen en dansmelodieën worden naast accordeon en fluiten ook bijzondere instrumenten bespeeld, die in de Nederlandse historie door volksmuzikanten werden gebruikt, zoals schalmei, kromhoorn, draailier , doedelzak, hommel, rommelpot, klepperklomp en Kees, de theekistbas.

Het publiek wordt op vele verrassende manieren bij de voorstelling betrokken en wij verzekeren u: het wordt een ontspannen en heel vrolijke avond!

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart