Piter Wilkens (UITVERKOCHT)

Friese troubadour

Datum & tijd: Zaterdag 13 maart 2010 20:00

Theater Meerzigt, Fryske troubadour

Korte omschrijving van de voorstelling:

Piter zal liederen vertolken uit zijn hele repertoire, waarbij uiteraard bekende nummers uit zijn laatste CD’s ‘It fûgeltsje yn myn gitaar’ waarin hij Zweedse liedjes van Cornelis Vreeswijk vertaald heeft in het Fries en uit het verzamelalbum ‘Tekene’ niet zullen ontbreken.

Piter Wilkens is een uit Friesland afkomstige    singer/    songwriter .    Met de band ‘Okke Hel’ stond hij vanaf 1979 aan de basis van de friestalige popscene. In 1986 ging hij solo en nog steeds staat hij in muzikaal Friesland aan de top. Hij is dan ook de meest gevraagde en best verkopende volledig friestalige artiest ooit. In en buiten Friesland.

Piter treedt solo op, maar ook met begeleidingsband, een plaatselijk korps, een Big Band of een koor. In kroegjes, in feesttenten, op festivals of in theaters. Hij deelde het podium o.a. met Gé Reinders, De Kast, Rients Gratama, MC Remon, het Ricciotti
Ensemble en het Noord Nederlands Orkest. Piter speelde meerdere keren in het buitenland, o.a. Litouwen, Polen, Duitsland en de Verenigde Staten. Onlangs gaf hij nog acte de présence op het Barentsz Festival in het uiterste noorden van Noorwegen.

Piter doet alles in eigen beheer. Zijn concerten met begeleidingsband in de grote theaters van Friesland, het theaterprogramma ‘Greideroas’ met de Fryske Jeugd Brassband en de ‘Trûbadoersjûnen’ met Jaap Louwes, Gurbe Douwstra en Doede Veeman, zorgen steevast voor uitverkochte zalen.

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart