Fred Vaassen

Dodelijk zwijgen

Datum & tijd: Zaterdag 25 April 2015 20:00

Theater Meerzigt, Verhalen,Toneel

Korte omschrijving van de voorstelling:

Vanaf het ontstaan van Theater Meerzigt, hebben we ieder jaar rondom de 4e mei een speciaal herdenkingsprogramma, in de vorm van een toneelstuk, muziekuitvoering of vertelling. Dit jaar hebben wij gekozen voor een bijzonder verhaal, verteld door een bijzondere verteller: Fred Vaassen.

Wij kennen Fred Vaassen vooral als 'Harry Stevens', de marktkoopman in de serie 'Oppassen!!!' en verder van rollen in 'Costa!', 'Goede tijden, slechte tijden' en gastrollen in 'Baantjer', 'Flodder' en 'Vrienden voor het leven'.

Maar Fred Vaassen is ook een meesterverteller en rastoneelspeler. In het aangrijpende “Dodelijk zwijgen” neemt Vaassen het publiek mee op een emotionele reis naar Polen en maakt hij u deelgenoot van twee bewogen levens, getraumatiseerd door de oorlog.

FredVaassen75kB

Een man, Kees Loudon, heeft zojuist zijn beste vriend begraven, die hij tien jaar eerder ontmoette in de trein op weg naar Polen. Van beide was de reisbestemming Auschwitz. Ieder had echter zijn eigen reden om daar naar toe te gaan. De een als zoon van een NSB-vader, de ander als de enige overlevende uit een joodse familie. Ze hebben gemeen dat ze alles hebben weggestopt. Beiden voelen zich slachtoffer. Beiden gaan ze op reis. Beiden zijn ze op zoek. Sem Paardenkoper vertelt zijn verhaal. Er ontstaat een band. Ze bezoeken een week lang het concentratiekamp en vanaf dan maken ze elk jaar deze reis. Samen naar Auschwitz. Tien jaar lang.

Terwijl Kees dit allemaal na de begrafenis overdenkt, komt zijn jeugd in volle hevigheid terug. De eenzaamheid, de vernederingen, de zoektocht in het dossier van zijn vader en de onvermijdelijke breuk met hem.

Tekst en spel: Fred Vaassen

Regie: Angela Vermeulen
Licht: Erik van Velzen
Foto’s: Ahmet Bozdag

Entree € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje na afloop.

Gast menu

Terug


Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart