Lijn 12 (UITVERKOCHT)

Heb het Leven Lief

Datum & tijd: Zondag 14 December 2014 15:00

Theater Meerzigt, Verhalen en zang

Korte omschrijving van de voorstelling:

Lijn 12 is een Vocaal ensemble bestaande uit negen vocalisten, die vanaf het begin van het nieuwe millennium hun stem laten horen. De vocalisten komen uit diverse muzikale geledingen. Zo hebben de zangers en zangeressen elk op eigen wijze een brede zangervaring opgedaan. De muzikale stimulans en deskundigheid zijn in handen van Sjoek Nutma, afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Het tienkoppig koor dat sinds 2000 maandelijks optreedt in Friesland en daarbuiten, brengt een nieuw concept op de planken. Het repertoire van deze allround zanggroep is al jaren zeer divers en de nummers die onder de titel ‘Heb het leven lief’ ten gehore worden gebracht vormen als vanouds een afwisselend geheel.

De opbouw van het optreden is echter nieuw. Naast een doordacht  opgebouwd muzikaal programma, deels a capella, deels onder begeleiding van pianist Tinelies Beetsma, kan de bezoeker ook genieten van schitterende filmische beelden.  Beeld en  muziek versmelten tot een naadloos geheel door een gestileerde choreografie. Hierdoor wordt het bijwonen van een concert een totaalbeleving dat de zintuigen prikkelt.

Met ‘Heb het leven lief’ brengt Lijn 12 met muziek de grilligheid van het leven onder de aandacht. Over de liefde, verlies, vrolijkheid, feesten en de moed om door te gaan. Het is  een bijzonder programma  dat naast muzikaal genot ook tot nadenken stemt.  Met nummers van The King Singers, Ramses Shaffy, The Beatles, Afrikaanse muziek en nog veel meer. Het is geschikt voor jong en oud, er is veel te zien en te beluisteren, je hoeft je geen moment te vervelen.

Ga voor meer informatie en beluister een aantal muziekfragmenten via: www.lijn12.com.

Entree is € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze.

Gast menu

  Terug


  Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

  Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

  Trio C tot de 3e

  Irene Maessen en Marcel Worms

  Lytse Winterreis (Schubert)

  Gerealiseerd door Studio Staalkaart