De Andersons

In gesprek met mijn moordenaar

Datum & tijd: Zondag 28 September 2014 15:00

Theater Meerzigt, Muziektheater

Korte omschrijving van de voorstelling:

Het is al weer de derde keer dat we 'De Andersons' mogen ontvangen met weer een geheel nieuwe voorstelling. Na het succes van de laatste voorstelling "Vreeswijk en de Andersons', nu een geheel nieuwe productie. 

Onlangs hadden we de unieke kans om al voor de allereerste try-out een voorproefje van de voorstelling te mogen zien. We hebben het zo heel af en toe bij de vele theatervoorstellingen die bij ons te zien waren, maar bij dit nieuwe stuk van De Andersons kregen we direct al bij het openingsnummer kippenvel. Normaliter geven we geen adviezen om een voorstelling te bezoeken, maar dit bijzondere muziektheater zou u eigenlijk niet mogen missen. Indringend, inlevend, humoristisch.

In gesprek met mijn moordenaar
Dé muzikale Zweedse thriller met humor

Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is echt gebeurd...
In februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm. De spraakmakende moord is ondanks de gigantische impact op Zweden en de rest van de wereld nog altijd niet opgelost. Wel zijn er maar liefst honderddertig mensen die de moord uit zichzelf hebben bekend.

In de muziektheatervoorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’ verhoort Olof Palme postuum een aantal verdachten van zijn eigen moord, waaronder politieke tegenstanders, Zuid Afrikaanse geheimagenten, een alcoholist en zijn eigen echtgenote. De scènes kruisen met gloeiende, opzwepende en poëtische liederen. Scenarist Arjen Lubach en muziektheatergezelschap De Andersons vinden elkaar in hun gezamenlijke voorliefde voor Zweden en ervaring met muzikale, komische en spannende verhalen. De avondvullende voorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’ is even intrigerend, poëtisch en humoristisch als Palme zelf was.

Het Zweeds-Nederlandse gezelschap De Andersons is bezig aan een opmars in de Nederlandse theaters en kenmerkt zich door muzikale theaterprogramma's met inhoud, humor en veel afwisseling. Hun huidige voorstelling ‘Vreeswijk & De Andersons’ is lovend ontvangen. Een greep uit de kritieken: “Liederen met een geheel eigen geluid en idioom”, “Sappige en grappige verhalen en een muzikaal sublieme uitvoering”, “Een prachtige voorstelling die veel aandacht verdient”.

Persfoto_IGMMM_15-05-2014_klein

De Andersons bestaan uit Roel Dullaart, Anna Ågren en gitarist/pianist Mirek Walton en werken in deze voorstelling samen met Arjen Lubach; schrijver, radio-, tv- en theatermaker. Zijn derde roman ‘Magnus’ speelt zich grotendeels af in Zweden en werd bekroond met de Dioraphte Jongeren Literatuur Publieksprijs. Zijn laatste boek, de thriller ‘IV’, werd genomineerd voor de Gouden strop 2013, won de Crimezone debuutprijs en zal verschijnen als tv-serie. In het najaar van 2014 krijgt hij zijn eigen late night-talkshow bij de VPRO genaamd 'Lubach Laat'. 

Entree is € 15,00 en dat is inclusief koffie/thee bij ontvangst en een hapje en drankje in de pauze.

Spel en zang: Anna Ågren, Roel Dullaart
Muzikale begeleiding: Mirek Walton
Scenario: Arjen Lubach
Muziek en liedteksten: Anna Ågren, Roel Dullaart, Mirek Walton, Roxanne Hellevoort
Regie: Karina Kroft
Foto: Roxanne Hellevoort

Gast menu

Terug


Sanman & Sikke met Frederike Kleefstra

Weer bij ons te zien op zaterdag 2 april tijdens de officiele afsluiting van Theater Meerzigt!

Trio C tot de 3e

Irene Maessen en Marcel Worms

Lytse Winterreis (Schubert)

Gerealiseerd door Studio Staalkaart